Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Misosoep met asperges
Ingrediƫnten
1 liter plantaardige bouillon (of Japanse bouillon)
10 asperges, in stukjes van 2-3 cm gesneden
150 g kleine aardappeltjes, geschilde en in schijfjes gesneden
1 kleine ui, in ringen gesneden
4 eetlepels witte miso
Aantal porties: 4
10 asperges, in stukjes van 2-3 cm gesneden
150 g kleine aardappeltjes, geschilde en in schijfjes gesneden
1 kleine ui, in ringen gesneden
4 eetlepels witte miso
Aantal porties: 4
Werkwijze
Plaats de plantaardige bouillon, asperges, aardappelen en ui in een soeppot en breng aan de kook. Laat nog een tiental minuten koken op laag vuur tot de asperges en aardappelen gaar zijn.Verwijder van het vuur en roer de miso door de soep. Laat de miso niet meekoken! Serveer deze Misosoep met Asperges onmiddellijk.