Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Boekweitpannekoeken
Ingrediƫnten
250 g boekweitmeel
250 g tarwebloem
1 liter sojamelk
10 g droge gist
2 eetlepels suiker
3 eetlepels sojaolie
3 eieren, opgeklopt
1/2 theelepel zout (of volgens smaak)
Aantal porties: 6
250 g tarwebloem
1 liter sojamelk
10 g droge gist
2 eetlepels suiker
3 eetlepels sojaolie
3 eieren, opgeklopt
1/2 theelepel zout (of volgens smaak)
Aantal porties: 6
Werkwijze
Meng de tarwebloem, het boekweitmeel en het zout. Meng hierin de lauwe sojamelk, eieren, suiker en sojaolie. Meng tot een glad beslag wordt bekomen. Laat dit boekweit beslag gedurende 30 minuten rijzen op een warme plaats.Giet, zonder het beslag te roeren, een lepel van het beslag in een ingevette koekenpan en bak beide kanten totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
Dien de boekweit pannekoeken onmiddellijk op met suiker, stroop of honing.