Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Chocolade pudding

Ingrediënten

1 liter sojamelk
1/2 theelepel zout
2 eetlepels suiker
100 g ma?szetmeel
150 g pure chocolade
1/2 theelepel vanille extract, of volgens smaak

Aantal porties: 6
Chocolate pudding




Werkwijze

Dit recept geeft een vrij stevige pudding die zijn vorm behoudt. Indien je een dunnere pudding wenst gebruik dan 60 g maïszetmeel i.p.v. 100 g.

Suspendeer het maïszetmeel in ongeveer 200 ml sojamelk. Meng tot een glad mengsel wordt bekomen.

Breng ondertussen de rest van de sojamelk aan de kook. Voeg de suiker toe. Terwijl de sojamelk kookt voeg de zetmeelsuspensie toe terwijl goed geroerd wordt. Laat 1 minuut doorkoken op een laag vuur. Verwijder van het vuur en voeg de chocolade en het zout toe. Meng de pudding tot de chocolade is opgelost.

Maak een puddingvorm nat met water. Dit is noodzakelijk om nadien de pudding gemakkelijk uit de vorm te krijgen. Giet de chocolade pudding in de vorm en laat afkoelen.

Als de pudding na enkele uren goed stijf is geworden, kun je hem op een bord storten.

Commentaren

Chocolade pudding en vanille pudding

kan je de gewone sojamelk vervangen door sojamelk met Chocolade en de 150 g pure chocoladeer af laten en dit dezelfe vraag bij vanille pudding en de vanillie poeder er af laten gr gonda
gr gonda
gonda felix - 22/05/2016

Chocolade pudding en vanille pudding

Dat moet lukken. Zout moet je dan ook niet meer toevoegen.
Rob - 25/05/2016

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 846