Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Pompoensoep
Ingrediƫnten
1 eetlepel margarine
2 ui, gesnipperd
1 aardappel, in stukjes gesneden
400 g pompoen, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
250 ml sojamelk
750 ml water
zout en peper
1 eetlepel bieslook, gehakt
Aantal porties: 4
2 ui, gesnipperd
1 aardappel, in stukjes gesneden
400 g pompoen, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
250 ml sojamelk
750 ml water
zout en peper
1 eetlepel bieslook, gehakt
Aantal porties: 4
Werkwijze
Smelt de margarine in een pan. Bak de ui enkele minuten tot deze glazig is. Voeg de pompoen, de aardappelen en het water toe. Breng aan de kook en laat de pompoensoep gedurende 10 minuten sudderen. Pureer de soep met een mixer tot een glad mengsel wordt bekomen.Voeg de sojamelk toe en breng aan de kook. Breng de pompoensoep op smaak met zout en peper.
Garneer de pompoensoep met de bieslook en dien onmiddelijk op.