Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Tofu risotto
Ingrediƫnten
250 g zachte tofu
2 Elp olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geplet
250 g shiitake paddestoelen
2 Elp verse basilicum, versnipperd
2 tassen rijst
50 ml droge witte wijn
4 tassen plantaardige bouillon
  zout en peper
Aantal porties: 4
2 Elp olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geplet
250 g shiitake paddestoelen
2 Elp verse basilicum, versnipperd
2 tassen rijst
50 ml droge witte wijn
4 tassen plantaardige bouillon
  zout en peper
Aantal porties: 4
Werkwijze
Meng ui, knoflook en olijfolie in een pan en bak tot goudkleurig. Voeg paddestoelen toe en kook nog 2 minuten.Voeg in een andere pan de rijst, wijn en plantaardige bouillon toe en sudder tot al water is geabsorbeerd en de rijst gaar is maar nog vast.
Voeg het paddestoelmengsel, basilicum en tot puree gemaakte tofu toe. Meng goed en kook gedurende nog 2 minuten. Voeg zout en peper toe volgens smaak.