Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Zweedse pannekoeken
Ingrediënten
2 eieren, geklopt
600 ml sojamelk
250 g tarwebloem
2 eetlepels suiker
1/2 theelepel zout
2 eetlepels sojaolie
100 g Zweedse lingonbessenjam
Aantal porties: 4
600 ml sojamelk
250 g tarwebloem
2 eetlepels suiker
1/2 theelepel zout
2 eetlepels sojaolie
100 g Zweedse lingonbessenjam
Aantal porties: 4
Werkwijze
Meng de droge ingrediënten (bloem, zout en suiker).Maak het deeg door de sojamelk, eieren, sojaolie en de droge ingrediënten te mengen. Laat dit deeg enkele uren rusten
Verwarm een ingevette koekenpan of een Zweedse pan. Giet hierin voldoende beslag om de vlakke bodem van de pan de bedekking. Bak de pannekoek aan elke kant gedurende enkele minuten tot ze lichtbruin zijn.
Serveer de Zweedse pannekoeken onmiddellijk of bewaar ze in een oven bij 80°C. Bedek de pannekoeken met een laagje lingonbessenjam.