Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Sojabrood
Ingrediënten
400 g tarwebloem
100 g sojameel
1/2 tlp zout
1 pakje gedroogde gist
1/2 Elp suiker
400 ml sojamelk
20 g olie
100 g sojameel
1/2 tlp zout
1 pakje gedroogde gist
1/2 Elp suiker
400 ml sojamelk
20 g olie
Werkwijze
Meng alle ingrediënten. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is. Kneed nogmaals.Doe het deeg in een goed geöliede bakvorm. Het deeg mag de bakvorm maar tot de helft vullen. Laat het nog eens rijzen. Doe het in de oven wanneer het midden van het deeg gerezen is tot de hoogte van de bakvormen.
Zet het in een voorverwarmde oven op 180°-200°Cen bak het sojabrood gedurende 50-60 minuten.
Goed voor 1 sojabrood.