Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Glutenvrij brood

Ingrediënten

100 g sojameel
400 g rijstmeel
200 g boekweit
200 g maiszetmeel
1 tlp zout
1 Elp droge gist
1 tlp xanthaangom
900 ml water
Gluten free bread




Werkwijze

Meng alle droge ingrediënten. Het is belangrijk dat de xanthaangom goed gemengd is. Voeg het water toe en meng alles met een houten lepel. Het deeg van glutenvrij brood is vloeibaarder dan dat van normaal brood. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het rijzen op een warme plaats gedurende 30 min. Meng het deeg nogmaals.

Doe het deeg in een goed geöliede bakvorm. Het deeg mag de bakvorm maar tot de helft vullen. Laat het nog eens rijzen. Zet het in een voorverwarmde oven (200°C) wanneer het midden van het deeg gerezen is tot de hoogte van de bakvormen. Bak gedurende 60 min.

Het glutenvrij brood uit de bakvorm nemen en laten afkoelen.

Commentaren

glutenvrij brood

Kan dit recept zonder maïsmeel? Ik ben allergisch aan maïs?
Marie-Therese Paelinck - 21/03/2022

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 8487