Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Gegrilde groenten met miso
Ingrediƫnten
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels suiker
2 eetlepels droge wijn
50 ml dashi (Japanase zeewierbouillon)
2 eetlepel rode miso
2 eetlepels sojaolie
2 kleine courgetten, in plakjes gesneden
2 eierplanten
1 ui
10 shiitake paddestoelen, zonder stengels
Aantal porties: 4
2 eetlepels suiker
2 eetlepels droge wijn
50 ml dashi (Japanase zeewierbouillon)
2 eetlepel rode miso
2 eetlepels sojaolie
2 kleine courgetten, in plakjes gesneden
2 eierplanten
1 ui
10 shiitake paddestoelen, zonder stengels
Aantal porties: 4
Werkwijze
Men de eerste vier ingrediƫnten (sojasaus, suiker, witte wijn and dashi) en verwarm eventjes of een matig vuur. Meng tot de suiker is opgelost. Verwijder van het vuur en voeg de rode miso toe en meng tot een gladde saus wordt bekomen.Snij de ui in 4 stukken en houd de ringen samen met een tandenstoker.
Verwarm een geoliede tafelgrill en grill de groenten gedurende een 3-tal minuten aan beide kanten.
Bestrijk de groenten in met de rode misosaus en grill elke kant nog eens 30 seconden.
Dien de Gegrilled Groenten met Miso warm op met rijst of brood.