Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Miso en brandnetel soep
Ingrediƫnten
1 liter water
2 wortelen, in kleind blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 prei, in 1 cm stukjes gesneden
2 Elp tapioca
2 Elp miso, opgelost in een beetje water
4 Elp netelblaadjes, fijngehakt in hakmolen
Aantal porties: 6
2 wortelen, in kleind blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 prei, in 1 cm stukjes gesneden
2 Elp tapioca
2 Elp miso, opgelost in een beetje water
4 Elp netelblaadjes, fijngehakt in hakmolen
Aantal porties: 6
Werkwijze
De brandnetel blaadjes moeten geplukt worden in de vroege lente (midden tot eind maart). Gebruik enkel de kleine blaadjes die nog niet ontvouwen zijn (de topjes).Voeg de wortelen, ui, prei en tapioca toe aan het water en breng tot kookpunt. Kook voor ongeveer 30 minuten totdat de tapioca doorzichtig is. Roer nu en dan om te voorkomen dat de tapioca aanbrand.
Voeg de brandnetel toe en breng nog eens tot kookpunt.
Serveer de miso en netelsoep onmiddelijk.