Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Miso en brandnetel soep

Ingrediƫnten

1 liter water
2 wortelen, in kleind blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 prei, in 1 cm stukjes gesneden
2 Elp tapioca
2 Elp miso, opgelost in een beetje water
4 Elp netelblaadjes, fijngehakt in hakmolen

Aantal porties: 6
Miso and nettle soup




Werkwijze

De brandnetel blaadjes moeten geplukt worden in de vroege lente (midden tot eind maart). Gebruik enkel de kleine blaadjes die nog niet ontvouwen zijn (de topjes).

Voeg de wortelen, ui, prei en tapioca toe aan het water en breng tot kookpunt. Kook voor ongeveer 30 minuten totdat de tapioca doorzichtig is. Roer nu en dan om te voorkomen dat de tapioca aanbrand.

Voeg de brandnetel toe en breng nog eens tot kookpunt.

Serveer de miso en netelsoep onmiddelijk.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 5504