Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Pompoenpannekoeken
Ingrediënten
250 g tarwebloem
3 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel kaneelpoeder
150 g suiker
250 g pompoen, gekookte puree
3 eieren
250 ml sojamelk
100 ml sojaolie
1 theelepel vanille-extract
Aantal porties: 6
3 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel kaneelpoeder
150 g suiker
250 g pompoen, gekookte puree
3 eieren
250 ml sojamelk
100 ml sojaolie
1 theelepel vanille-extract
Aantal porties: 6
Werkwijze
Meng in een kom de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, suiker, nootmuskaat, kaneel). Er mogen geen klonten meer aanwezig zijn.Meng in een andere kom de pompoen, de eieren, sojamelk, olie en vanille extract. Voeg de droge ingrediënten bij dit mengsel en kneed goed.
Voorverwarm een geoliede koekenpan en voeg hierin twee tot drie eetlepels beslag. Bak elke kant gedurende 1 minuut of totdat de pannekoek lichtbruin is.
Dien pompoenpannekoeken onmiddellijk op en serveer met bruine suiker of siroop.