Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Chokolademelk met kaneel
Ingrediƫnten
1 liter sojamelk
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
80 g pure chocolade
50 g suiker
1 theelepel vanille extract
4 eetlepel slagroom
1 theelepel cacaopoeder
Aantal porties: 4
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
80 g pure chocolade
50 g suiker
1 theelepel vanille extract
4 eetlepel slagroom
1 theelepel cacaopoeder
Aantal porties: 4
Werkwijze
Giet de sojamelk in een kookpot en breng tot het kookpunt. Laat de sojamelk nog enkele minuten koken. Neem de sojamelk van het vuur en voeg de suiker, vanille extract, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en pure chocolade. Meng goed totdat de suiker is opgelost en de chocolade gesmolten.Giet de hete chocolademelk in tassen en breng er een laagje slagroom op. Besprenkel de slagroom met een beetje cacaopoeder.