Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Broodpudding
Ingrediƫnten
6 sneden wit brood, zonder korst
2 eetlepels margarine of boter
100 g donkere rozijnen
750 ml sojamelk
150 g witte suiker
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel vanille-extract
4 eieren
Aantal porties: 6
2 eetlepels margarine of boter
100 g donkere rozijnen
750 ml sojamelk
150 g witte suiker
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel vanille-extract
4 eieren
Aantal porties: 6
Werkwijze
Plaats de rozijnen op de bodem van een ingevette bakpan. Smeer de sneetjes brood in met de margarine en plaats ze, met de margarine naar boven, op de rozijnen.Breng de sojamelk in een kookpan en breng tot het kookpunt, zonder te koken. Verwijder de sojamelk van het vuur en voeg de suiker, vanille-extract en kaneelpoeder toe. Meng totdat de suiker is opgelost.
Kluts de eieren in een grote beker. Voeg hieraan geleidelijk en onder goed roeren de hete sojamelk toe. Giet dit mengsel over het brood. Plaats de bakpan in een grotere pan en vul deze grotere pan voor de helft met heet water. Plaats de broodpudding in een oven bij 180C en bak gedurende 50 minuten. Haal de broodpudding uit de oven.
De broodpudding kan warm als koud worden opgediend.