Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Belgische wafels

Ingrediënten

600 ml sojamelk
1 eetlepel droge bakkersgist
4 eieren, eiwit en dooier gescheiden
200 g tarwebloem
2 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
100 ml gesmolten margarine of olie

Aantal porties: 8



Werkwijze

Belgische wafels zijn wereldwijd bekend en er bestaan verschillende soorten (Belgische Wafels, Luikse Wafels, Brusselse Wafels).

Verwarm de sojamelk to 30-35°C, voeg de bakkersgist toe en meng tot deze is opgelost. Voeg het eigeel, tarwebloem, suiker, vanille-extract en zout toe aan de sojamelk. Meng de gesmolten margarine of sojaolie in het wafelbeslag. Laat dit mengsel ongeveer 30 min staan in een warme plaats, tot het volume ongeveer verdubbeld is.

Klop de eiwitten stijf en voeg dit toe aan het wafelbeslag.

Voorverwarm een ingevet wafelijzer. Bak wafels van telkens ongeveer 80 g wafelbeslag.

Serveer de Belgische wafels heet.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 367