Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Belgische wafels
Ingrediënten
600 ml sojamelk
1 eetlepel droge bakkersgist
4 eieren, eiwit en dooier gescheiden
200 g tarwebloem
2 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
100 ml gesmolten margarine of olie
Aantal porties: 8
1 eetlepel droge bakkersgist
4 eieren, eiwit en dooier gescheiden
200 g tarwebloem
2 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
100 ml gesmolten margarine of olie
Aantal porties: 8
Werkwijze
Belgische wafels zijn wereldwijd bekend en er bestaan verschillende soorten (Belgische Wafels, Luikse Wafels, Brusselse Wafels).Verwarm de sojamelk to 30-35°C, voeg de bakkersgist toe en meng tot deze is opgelost. Voeg het eigeel, tarwebloem, suiker, vanille-extract en zout toe aan de sojamelk. Meng de gesmolten margarine of sojaolie in het wafelbeslag. Laat dit mengsel ongeveer 30 min staan in een warme plaats, tot het volume ongeveer verdubbeld is.
Klop de eiwitten stijf en voeg dit toe aan het wafelbeslag.
Voorverwarm een ingevet wafelijzer. Bak wafels van telkens ongeveer 80 g wafelbeslag.
Serveer de Belgische wafels heet.