Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Tofu gerecht met sla
Ingrediƫnten
300 g tofu
4 Elp Tamari
3 Elp plantaardige olie
1 handvol bieslook, gesneden
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 krop sla, in stukjes gesneden
Aantal porties: 4
4 Elp Tamari
3 Elp plantaardige olie
1 handvol bieslook, gesneden
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 krop sla, in stukjes gesneden
Aantal porties: 4
Werkwijze
Snij de tofu in plakken van 1 cm dik. Verwarm 2 Elp plantaardige olie in een grote braadpan. Braad de tofu tot goudbruin en meng daarna met 2 Elp sojasaus. Plaats de tofu in een mengkom.Neem ondertussen, om de vulling te maken, in een afzonderlijke mengbeker 1-2 plakken van reeds gebraden tofu en hak dit fijn. Voeg hierbij de sojasaus, knoflook, snuifje zout en peper, de bieslook en 1 Elp plantaardige olie.
Meng de gebraden tofu met de sla en voeg tenslotte de vulling toe.