Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Roomtaart met tofu
Ingrediƫnten
100 g koekjes, verkruimeld (bv Graham crackers)
60 g witte suiker (voor de taartbodem)
4 eetlepel vegan margarine
450 g tofu
175 ml water
150 g rijstmeel
500 g witte suiker
1/2 theelepel vers citroensap
1 theelepel vanille aroma
  zout naar smaak
Aantal porties: 6
60 g witte suiker (voor de taartbodem)
4 eetlepel vegan margarine
450 g tofu
175 ml water
150 g rijstmeel
500 g witte suiker
1/2 theelepel vers citroensap
1 theelepel vanille aroma
  zout naar smaak
Aantal porties: 6
Werkwijze
Voor het maken van de taartbodem: meng in een beker de koekkruimels met de margarine en de suiker met een lepel. Lepel dit mengsel in een bakvorm met een diameter van ongeveer 20 cm.Voor het maken van de taartvulling: meng de tofu in een keukenmachine tot een glad geheel. Breng het rijstmeel en het water in een pan en breng aan de kook op een matig vuur terwijl continu geroerd wordt. Laat nog 1 minuut rustig koken. Voeg dit mengsel bij de tofu en meng opnieuw in een keukenmachine tot alles zacht is. Voeg wat zout toe volgens smaak. Breng deze vulling over op de taartbodem.
Laat de roomtaart nog 1 uur afkoelen in de koelkast alvorens op te dienen.