Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Tofu kebab
Ingrediƫnten
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rietsuiker
4 eetlepel shoyu of tamari
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel gesnipperde bieslook
1/4 theelepel sambal manis
1 rode paprika, gesneden in 3 cm vierkantjes
500 g tofu
8 cherrytomaten
Aantal porties: 4
1 eetlepel rietsuiker
4 eetlepel shoyu of tamari
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel gesnipperde bieslook
1/4 theelepel sambal manis
1 rode paprika, gesneden in 3 cm vierkantjes
500 g tofu
8 cherrytomaten
Aantal porties: 4
Werkwijze
Maak de marinade door de eerste 6 ingrediƫnten (olijfolie, suiker, shoyu of tamari, kerriepoeder, bieslook en sambal manis) te mengen. Giet dit mengsel over de tofu blokjes en laat gedurenden 1 tot 2 uur marineren. Draai de tofu blokjes nu en dan om.Steek om en om de tofu blokjes, cherrytomaatjes en paprika op de stokjes.
Gril de kebabs rondom gaar op de barbecue. Bestrijk de kebabs tijdens het grillen twee maal met de marinade.