Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Chili tofu
Ingrediƫnten
300 g tofu, verkruimeld
2 tlp chili poeder
2 Elp sojasaus
2 teentjes knoflook, gesneden
1 ui, gehakt
1 rode of groene peper
1 wortel, gesneden in schijfjes
3 Elp plantaardige olie
1 tlp verse basilicum, gehakt
500 g tomatenpuree
250 g witte bonen, uit blik
zout en peper
Aantal porties: 4
2 tlp chili poeder
2 Elp sojasaus
2 teentjes knoflook, gesneden
1 ui, gehakt
1 rode of groene peper
1 wortel, gesneden in schijfjes
3 Elp plantaardige olie
1 tlp verse basilicum, gehakt
500 g tomatenpuree
250 g witte bonen, uit blik
zout en peper
Aantal porties: 4
Werkwijze
Bak de ui, knoflook, peper en wortels in de olie totdat de ui glazig is. Voeg hierbij de tofu, chili poeder en de sojasaus. Laat voor 5 minuten koken.Voeg de tomatenpuree, witte bonen en basilicum toe. Kook afgedekt gedurende 25 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de chili tofu met rijst.