Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Sojanoten
Sojanoten worden gemaakt van volle sojabonen die eerst geweekt worden. Vervolgens worden ze gebakken tot ze krokant en bruin zijn. Ze gelijken op geroosterde pindanoten qua structuur en smaak, hoewel ze iets krokanter zijn. Sojanoten zijn te verkrijgen in verschillende smaken zoals zout of paprika. Er bestaan zelfs sojanoten die bedekt zijn met een laagje chocolade of joghurt. Sojanoten bevatten nog de meeste voedingsstoffen van de rauwe sojaboon en vormen een gemakkelijke manier om soja-eiwitten te consumeren.Zelf sojanoten maken
Sojanoten kan je ook zelf maken maar het is moeilijk om ze juist voldoende te roosteren. Eerst moeten de sojabonen gedurende 6-8 uur geweekt worden in voldoende water. De geweekte sojabonen worden dan gedraineerd en verspreid op een geoliede bakplaat, die geplaatst wordt in een oven bij 190°C.Indien je een magnetron hebt wordt het maken van sojanoten nog gemakkelijker. Week 100 g sojabonen gedurende 6-8 uur en maak ze droog. Verspreid ze op een grote glazen plaat en rooster ze gedurende 10 tot 15 minuten op de hoogste stand tot de sojanoten krokant en goudbruin zijn. Meng dikwijls om verbranding te voorkomen.
Commentaren
Verkrijgbaarheid sojanootjes
Newfarma.nl heeft sojanoten, ze kosten ongeveer 10 euro voor 185 g, dus ook niet goedkoop.Je kan beter zelf sojanoten maken (zie hierboven), dan kosten ze ook 2 euro, niet per 30 g maar per per 500 g.
Rob - 10/08/2014
Soja nootjes adres
Verkrijgbaar in Utrecht op Kanaal straat, bij Persepolis. €1.65/100g.Persepolis - 01/10/2017
Verkrijgbaarheid sojanootjes
al een paar maanden ben ik (en met mij vele anderen op internet) op zoek naar de soja"nootjes" van Soy Wonder, dit zijn geroosterde en gekruide sojaboontjes. Ze smaken heerlijk maar zijn alleen bij dieetshops zoals Herbalife, SanaSlank e.d. te koop voor belachelijke prijzen (2 euro voor 30 gram).Kunt u mij vertellen waar deze sojanootjes te koop zijn voor een normale prijs? U zou mij hier heel gelukkig mee maken!
Bij voorbaat dank voor de moeite,
Marianne - 10/08/2014