Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Aardappelsoep
Ingrediƫnten
4 aardappelen, geschild, in 4 stukken gesneden (ongeveer 500 g)
2 uien, gepeld en in plakken gesneden
1 liter groentenbouillon
4 eetlepels sojaolie
400 ml sojamelk
1 eetlepel witte miso
zout en peper naar smaak
1/2 theelepel tijm
50 g croutons
Aantal porties: 8
2 uien, gepeld en in plakken gesneden
1 liter groentenbouillon
4 eetlepels sojaolie
400 ml sojamelk
1 eetlepel witte miso
zout en peper naar smaak
1/2 theelepel tijm
50 g croutons
Aantal porties: 8
Werkwijze
In een soeppot bak de ui in de sojaolie gedurende enkele minuten tot de ui zacht is maar nog niet bruin. Voeg het water toe en kook gedurende een tiental minuten tot de aardappelen zacht zijn.Mix de soep met een keukenmachine tot een glad mengsel wordt bekomen. Voeg de sojamelk en miso toe en breng tot aan het kookpunt maar laat niet doorkoken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en peper.
Serveer de aardappelsoep warm met croutons.