Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Koolsoep
Ingrediƫnten
2 eetlepels plantaardige olie of margarine
250 g witte kool, gesneden
1 grote ui, gepeld en gesneden
2 selderribben, gesneden
2 wortelen, gesneden
100 g erwten, bevroren of uit blik
1 teentje knoflook, geperst
500 ml sojamelk
1/4 theelepel peper, vers gemalen
1 theelepel zout
1 theelepel gedroogde thym
Aantal porties: 6
250 g witte kool, gesneden
1 grote ui, gepeld en gesneden
2 selderribben, gesneden
2 wortelen, gesneden
100 g erwten, bevroren of uit blik
1 teentje knoflook, geperst
500 ml sojamelk
1/4 theelepel peper, vers gemalen
1 theelepel zout
1 theelepel gedroogde thym
Aantal porties: 6
Werkwijze
Sauteer de groenten (kool, ui, wortelen, selder, erwten en knoflook) in de olie in een soeppot gedurende een tiental minuten.Voeg hierbij de sojamelk, zout, peper en thym. Kook de koolsoep nog een twintigtal minuten.
Dien de koolsoep onmiddelijk op.