Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Aspergeroomsoep
Ingrediƫnten
1 ui, gesnipperd
1 eetlepels margarine of boter
250 g asperges, in stukjes gesneden
750 ml plantaardige bouillon
1 selderij stengel, in stukjes gesneden
1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 theelepel verse tijm
250 ml sojamelk
zout en peper naar smaak
Aantal porties: 4
1 eetlepels margarine of boter
250 g asperges, in stukjes gesneden
750 ml plantaardige bouillon
1 selderij stengel, in stukjes gesneden
1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 theelepel verse tijm
250 ml sojamelk
zout en peper naar smaak
Aantal porties: 4
Werkwijze
Bak de ui enkele minuten in een soeppot tot glazend. Voeg de asperges, plantaardige bouillon, selder en aardappel toe. Bedek de soeppot en laat gedurende 15 minuten zachtjes koken. Verwijder van het vuur en voeg de verse tijm toe.Pureer de aspergeroomsoep met een staafmixer of in een blender. Doe de aspergeroomsoep door een fijne zeef om de taaie aspergevezels te verwijderen.
Voeg de sojamelk toe en verwarm de aspergeroomsoep tot aan het kookpunt. Verwijder van het vuur. Voeg zout en peper toe volgens smaak.
Deze aspergeroomsoep kan zowel koud als warm gegeten worden.