Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Witloofsoep
Ingrediƫnten
2 eetlepels sojaolie
2 uien, gesneden
500 g witloof, in stukjes gesneden
1 eetlepels witte miso
1 liter groentebouillon
400 ml sojamelk
zout en peper naar smaak
Aantal porties: 8
2 uien, gesneden
500 g witloof, in stukjes gesneden
1 eetlepels witte miso
1 liter groentebouillon
400 ml sojamelk
zout en peper naar smaak
Aantal porties: 8
Werkwijze
In een soeppot bak de ui in de sojaolie gedurende enkele minuten tot de ui zacht is maar niet bruin. Voeg de groentebouillon en het witloof toe en breng aan de kook. Kook gedurende ongeveer 15 minuten totdat het witloof gaar is. Voeg de sojamelk en miso toe. Breng op smaak met zout en peper. Warm nog even op maar laat niet koken.Serveer de witloofsoep warm op.