Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Tomatenroomsoep
Ingrediƫnten
1 eetlepel sojaolie
1 ui, gesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 tomaten, gesneden
1 theelepel verse basilicum, gehakt
200 ml bouillon
300 ml sojamelk
100 g silken tofu
zout en peper naar smaak
2 eetlepels peterselie, gehakt
Aantal porties: 4
1 ui, gesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 tomaten, gesneden
1 theelepel verse basilicum, gehakt
200 ml bouillon
300 ml sojamelk
100 g silken tofu
zout en peper naar smaak
2 eetlepels peterselie, gehakt
Aantal porties: 4
Werkwijze
In een soeppot bak de ui en knoflook in de olie tot de ui zacht is (enkele minuten). Voeg de tomaten, basilicum en bouillon toe en kook gedurende 3 minuten. Druk de tomaten door een zeef om de pellen en zaadjes te verwijderen. Breng de tomatenpuree terug in de soeppot. Voeg onder roeren de sojamelk toe en breng tot het kookpunt.Verwijder de soep van het vuur en voeg de tofu toe. Mix de tomatensoep met een keukenmachine tot een glad mengsel.
Serveer de tomatenroomsoep onmiddellijk. Besprenkel de tomatenroomsoep met een beetje peterselie.