Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Zoetzure tempeh
Ingrediënten
250 g tempeh
1 tas groentenbouillon
3 Slp tamari
2 Slp olie
1 blik ananasstukjes (400 g)
2 groene paprika's
1 ui
1 Slp honing
2 Slp maïzena
1/4 tas azijn
Aantal porties: 6
1 tas groentenbouillon
3 Slp tamari
2 Slp olie
1 blik ananasstukjes (400 g)
2 groene paprika's
1 ui
1 Slp honing
2 Slp maïzena
1/4 tas azijn
Aantal porties: 6
Werkwijze
Snij de tempeh in dunnen blokjes van 2 cm. Voeg de groentenbouillon en de tamari toe en laat gedurende 10 min koken. Draineer de tempeh en bewaar de saus.Draineer de ananasstukjes en voeg het sap toe bij saus.
Fruit de ui. Voeg de gesneden paprika's erbij en kook voor 1 min.
Voeg bij de saus genoeg water bij tot je ongeveer 300 ml hebt. Laat koken. Meng de honing in. Los de maïzena op in de azijn, voeg bij de saus en blijf koken to de saus gebonden is. Voeg tenslotte de gebakken ui, paprika's en de ananasstukjes toe.
Serveer de zoetzure tempeh met warme rijst.