Soya - Contact  
Soja  -  Informatie over soja en sojaproducten
Home Sojaproducten Gezondheidsvoordelen Nieuws Recepten met soja Zelf tempeh maken

Zoetzure tempeh

Ingrediënten

250 g tempeh
1 tas groentenbouillon
3 Slp tamari
2 Slp olie
1 blik ananasstukjes (400 g)
2 groene paprika's
1 ui
1 Slp honing
2 Slp maïzena
1/4 tas azijn

Aantal porties: 6



Werkwijze

Snij de tempeh in dunnen blokjes van 2 cm. Voeg de groentenbouillon en de tamari toe en laat gedurende 10 min koken. Draineer de tempeh en bewaar de saus.

Draineer de ananasstukjes en voeg het sap toe bij saus.

Fruit de ui. Voeg de gesneden paprika's erbij en kook voor 1 min.

Voeg bij de saus genoeg water bij tot je ongeveer 300 ml hebt. Laat koken. Meng de honing in. Los de maïzena op in de azijn, voeg bij de saus en blijf koken to de saus gebonden is. Voeg tenslotte de gebakken ui, paprika's en de ananasstukjes toe.

Serveer de zoetzure tempeh met warme rijst.

Commentaren

Voeg uw commentaar toe

Name


Email (optioneel)


Titel


Commentaar


Code:
Vul de anti-spam code in 5569