Soja - Informatie over soja en sojaproducten
Tempeh chips
Ingrediƫnten
400 g verse tempeh
4 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen peper
1 eetlepels koriander
50 g bakpoeder
2 eetlepels shoyu of tamari
100 g rijstmeel
1 teentje knoflook, gesnipperd
150 ml water
Aantal porties: 4
4 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen peper
1 eetlepels koriander
50 g bakpoeder
2 eetlepels shoyu of tamari
100 g rijstmeel
1 teentje knoflook, gesnipperd
150 ml water
Aantal porties: 4
Werkwijze
Meng het zout, peper, koriander, bakpoeder, shoyu en water tot een glad beslag.Snij de tempeh in dunne schijfjes van 1 tot 2 mm (hoe dunner hoe beter) en dompel ze eventjes in het beslag.
Frituur de tempeh chips tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Tempeh chips kunnen als snack gegeten worden of samen met een rijsttafel.